Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Лучена яхния с пилешко и дюли

Лучена яхния с пилешко и дюли

Лучена яхния с пилешко и дюли
Снимка: Стояна Чанова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Толкова вкусна, толкова ароматна - кой иска допълнително?"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 4 порции
  • лук - 800 г
  • чесън - 1 глава
  • дюли - 1 малка
  • сушени сливи - 8 - 10 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер
  • олио - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с олио се запържва пилешкото и се отстранява. Добавя се обеленият и нарязан лук и необелените скилидки чесън.

След като се задушат се добавят брашното и червеният пипер.

След това връщам месото и доливам вода да покрие продуктите, прибавят се сливите, нарязаната дюля, дафиновият лист и се оставя да ври на тих огън.

След като се сварило месото, поръсвам яхнията с черен пипер и сервирам.

Лучената яхния с пилешко и дюли е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Mariane
Mariane
Страхотна, неповторимо съчетание от вкусове и аромати :)
01.11.2017 16:55
1