Постна картофена яхния с есенни зеленчуци

МиссаМиссаЧирак253427
01/11/2017
"Всеки сезон да си знае яхнията "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 171
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме всички продукти за яхнията - обелват се, почистват се и се измиват картофите, те се режат на средно едри кубчета.

Почистват се морковите и се режат на дребно, както и чушката, но след като се отстранят семките. Накълцва се и лукът на ситно, запържва се леко, а след това се задушава за две-три минути с морковите.

След като омекнат се прибавя и чушката и чесънът, след тях е ред на картофите. Продължава се пърженето при непрекъснато бъркане. Поръсва се с брашното и останалите подправки, като чубрицата трябва да е фино стрита.

Разбърква се и се долива с вода, най-малко колкото да покрие картофите и другите съставки. На по-ниска температура се оставя да клокне, докато картофите се сварят.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар