Домашен петел с ориз

Домашен петел с ориз
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"И с пиле от магазина става, но нищо не може да се сравни с вкуса на домашното"

Необходими Продукти

  • петел - 1 буркан консервирано месо
  • ориз - 200 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 2 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците и ги нарежете на ситно.

Загрейте олиото в подходяща тава във фурната и добавете зеленчуците. Гответе, докато зеленчуците омекнат и започнат да добиват златист загар.

Измийте ориза обилно с вода. Добавете го към задушените зеленчуци. Гответе 3-4 минути, като разбърквате от време на време.

Добавете месото от буркана, разбъркайте и полейте с топла вода до покриване на ориза. Овкусете със сол и черен пипер.

Печете докато ястието остане на мазнина и оризът омекне. Поръсете ориза на фурна със свеж магданоз.

Домашният петел с ориз е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: