Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пуешко месо»Гювеч»Вкусен гювеч с пуешко, карфиол и кисело зеле

Вкусен гювеч с пуешко, карфиол и кисело зеле

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Вкусен гювеч с пуешко, карфиол и кисело зеле
Снимка: Зори
2 / 6
11/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
8
"Спукана ѝ е работата на пейката в мига, в който видяхме тази страхотна рецепта"

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 1.5 кг
  • кисело зеле - 1 голяма зелка
  • карфиол - 1 малка глава
  • ориз - 2 ч.ч.
  • моркови - 3 бр.
  • чушки - 2 бр. зелени
  • лук - 2 глави
  • олио - 80 мл
  • масло - 80 г
  • зелева чорба - 6 ч.ч.
  • черен пипер
  • кимион
  • бахар - няколко зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешкото се почиства и измива, нарязва се на парчета и се запържва до златисто в олиото.

В същата мазнина се запържват нарязаните на ситно кромид лук, моркови, чушки, накъсаният на дребни розички карфиол, накълцаното кисело зеле и оризът. Добавя се зелевата чорба, а ако е много кисела или солена се добавя и малко вода.

Подправя се с черен пипер, кимион и зърната бахар.

Гювечът се намазва с маслото отвътре, изсипват се в него ориза със зеленчуците и най-отгоре в него се правят дупки и се разпределя запърженото пуешко месо и малко масло. Ако прецените долейте и малко хладка вода.

Гювечът се захлупва и се слага в студена фурна на по-слаба температура за около 15-20 минути докато глиненият съд се затопли и след това температурата се увеличава на 220 градуса.

Пече се около един час и след изключването на фурната, се оставя в нея без да се отваря капакът за още половин час на остатъчна температура.

Ястието се сервира горещо.

Вкусният гювеч с пуешко, карфиол и кисело зеле е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: