Начин на приготвяне
Натрошава се маята в чаша топла вода със захарта, разбърква се и оставяме 10-15 минути да шупне. Сипва се в брашното, добавяме олио, масло, сол, яйцето, киселото мляко.
С вилица се разбърква на каша, после се замесва средно меко тесто, коет да не лепне. Намазва се с олио тестото и оставяме покрито с домакинско фолио да втаса на топло, докато удвои обема си.
От тестото се отделя топче с големина на ябълка за средата. Останалото се разделя на 8 части. Всяка част с пръсти се разтегля на малка кора, поръсваме с натрошено сирене и навиваме рулце.
С пръсти се точи да стане с дължина 30 см. Двата края се усукват и връзваме на възел, а краищата се събират отдолу. Нареждат се в тавата върху хартия за печене, оставяме да втаса още 15 минути.
Намазва се с разбит жълтък с 1 с. л. олио и поръсваме със сусам и ленено семе. Замесва се бялото тесто за декорация от малко вода, брашно и 1 ч. л. сол. Разточва се и изрязваме кръст.
Поставя се в средата и украсяваме с тиквени семена. Печем в загрята фурна 180 градуса около 40 минути. Изважда се и покриваме с кърпа, за да е мека.