Запържено пилешко филе

04/11/2017
Криси87
отКриси87Помощник Готвач9614258
"Майсторски маринованото месо е достатъчно само да се запържи, за да се получи вкусен кулинарен шедьовър "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо710
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилешкото филе на едри парчета и ги поставяме в купа.

В друга купа смесваме меда, горчицата, олиото, солта и черния пипер и разбиваме с вилица за 4-5 минути.

Изливаме така получената марината върху месото и с ръце разбъркваме хубаво, за да се разпредели маринатата навсякъде по месото.

Покриваме купата с прозрачно фолио и прибираме за една нощ в хладилника (може и за повече време, например 24 часа).

Когато решим да готвим месото е добре да го извадим предварително от хладилника поне за 20 минути.

В тиган загряваме маслото и пържим месцата до златисто от всички страни, като от време на време ги обръщаме.

Сервираме с гарнитура по избор.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар