Вит тиквеник с печена тиква

05/11/2017
"Майсторско изпълнение с готови кори за баница - вижте как се приготвя този великолепен тиквеник "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 808
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете тиквата от семките. Изпечете я на парчета във фурната, заедно с корите, като предварително я поръсите с половината захар. Печете до кафеникав загар.

Отстранете корите от готовата, изпечена тиква и я намачкайте. Загрейте олиото в подходящ съд, сложете намачканата тиква и добавете останалата захар.

Гответе 10 минути при непрекъснато бъркане. Свалете съда от котлона и добавете ореховите ядки, ситно нарязани, канелата и ванилията. Разбъркайте сместа и охладете.

Намажете дъното на подходяща тава за печене обилно с маслото. Разстелете корите.

Взимайте по две кори, сложете от плънката в края на широката част и завийте на руло. Поставете рулото в тавата за печене. Работете така, до изчерпване на продуктите. Нарежете рулата на малки парчета с помощта на остър нож.

Изпечете тиквеника на 180-190 градуса до златист загар.

Готовия тиквеник поръсете обилно с пудра захар докато е топъл.

Оставете за няколко часа, за да омекне и поднесете.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар