Ароматна гъбена каша с печурки

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф66775921425
22/02/2018
"Разкошна каша, приготвена лесно и с най-обикновени продукти, които могат да се намерят във всяка кухня "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 574
  • Преглеждания за месеца333
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се нарязват на дребно и се запържват в сгорещените краве масло и олио. Гъбите се почистват или обелват.

Половината се нарязват на дребно, а другите на филийки. Те също се слагат в тигана при лука да се запържат. Поръсват се червен пипер и след като омекнат и покафенеят се изваждат в чиния.

Температурата на котлона се намалява и в същата мазнина се запържва брашното при непрекъснато бъркане, като заедно с това се разрежда на няколко пъти с топла вода (общо 500 мл).

Бърка се периодично, за да се предотврати образуването на бучици и за да стане кашата гладка. Щом се сгъсти се връщат гъбите и лука в съда. Кашата се подправя със сол и черен пипер на вкус.

Прибавя се сухата мащерка и кашата се оставя да се готви още 5 мин. Накрая когато е готова се прибавят две супени лъжици прясно изцеден лимонов сок.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар