Начин на приготвяне
Отделяме от буркана компот 1 ч.ч. сок, в който разтваряме лимонтузуто. В съда поставяме брашното, захарта, содата, щипка сол и разбъркваме всичко това.
Прибавяме олиото, сока от компота. Трябва да се получи сравнително гъсто тесто. Ако се наложи добавяме още от брашното или още малко сок.
В намазнена и поръсена с брашно тава изсипваме готовата смес. Върху тестото нареждаме кайсии от компота и поръсваме отгоре с орехите.
Печем 10 минути на 200 градуса със вентилатор, а след това намаляваме на 180-160 постепенно. Печем за около 35-40 градуса.
Когато изстине сладкишът го заливаме внимателно с 250-300 мл горещ сироп от компота.