Постен сиропиран сладкиш с компот от кайсии

06/11/2017
"Лятото може да си е отишло, но не и в кухнята - опитайте нашия невероятен постен сиропиран сладкиш с компот от кайсии "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 603
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме от буркана компот 1 ч.ч. сок, в който разтваряме лимонтузуто. В съда поставяме брашното, захарта, содата, щипка сол и разбъркваме всичко това.

Прибавяме олиото, сока от компота. Трябва да се получи сравнително гъсто тесто. Ако се наложи добавяме още от брашното или още малко сок.

В намазнена и поръсена с брашно тава изсипваме готовата смес. Върху тестото нареждаме кайсии от компота и поръсваме отгоре с орехите.

Печем 10 минути на 200 градуса със вентилатор, а след това намаляваме на 180-160 постепенно. Печем за около 35-40 градуса.

Когато изстине сладкишът го заливаме внимателно с 250-300 мл горещ сироп от компота.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар