Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Чипс»Хрупкав чипс от круши

Хрупкав чипс от круши

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Хрупкав чипс от круши
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 10
06/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
1
"Майсторско изпълнение, с което ще смаете всички - вижте как се прави ефектен чипс от круши"

Необходими Продукти

  • круши - 1 бр.
  • захар - 150 г
  • вода - 150 мл
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете на котлона водата със захарта. Щом закъкри и захарта се разтопи отстранете и оставете сиропа да се охлади.

Измийте и подсушете крушата. Нарежете на тънки филийки, без да я белите и махате семките. На ръка би станало трудно, затова ползвайте машинка за рязане. Поръсете с лимоновия сок, за да не се окислят и потъмнеят.

Потопете филийките в охладения сироп и оставете да престоят 10 минути (много е важно да не се поставят във вряща или гореща течност, защото биха се разпаднали и станали на каша).

За перфектен резултат ще ни е нужна силиконова база за фурна (вижте на снимките), ако не разполагате с такава би свършила работа каквато и да е силиконова форма или тавичка, стига да е по-широка и да побере крушите. В никакъв случай не ползвайте хартия за печене, защото ще залепнат.

Отцедете внимателно и наредете върху силиконовата повърхност нашия чипс. Печете/сушете в загрята на 100 градуса фурна за час и половина, след което изключете фурната и ги оставете вътре докато се охладят. Най-добре да преспят една нощ така.

Използвайте чипса за хрупкаво удоволствие както самостоятелно, така и като красива добавка или декорация към различни десерти и кремове.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка: