Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Солени кифлички с чушки и маслини

Солени кифлички с чушки и маслини

Солени кифлички с чушки и маслини
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
28
"Неустоим аромат, който ще събуди цялото семейство още преди будилника"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 300 мл
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 150 мл
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 20 г прясна
  • бакпулвер - 7 г
  • брашно - около 700 г
  • Пълнеж
  • чушки - 5 - 6 бр. печени (зелени и червени)
  • сирене - 150 г
  • маслини - 100 г без костилка
  • олио
  • магданоз
  • копър
  • сусам - за поръсване
  • прясно мляко - 1 с.л. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипете хладкото мляко. Към него добавете захарта и маята. Разбъркайте и оставете маята да се активира. Смесете солта, бакпулвера и 7 лъжици от брашното.

Към шупналата мая добавете олиото, едното яйце и единия белтък на второто. Жълтъка заделете за намазване. Разбъркайте течните съставки и към тях прибавете заделеното брашно с бакпулвера и солта.

Отново разбъркайте до смесване на продуктите. В останалото брашно направете кладенче и изсипете сместа. Замесете меко и нелепнещо тесто. Поставете тестото в намазнена купа, покрийте и оставете за около един час.

Печените и почистени чушки нарежете на дребно. Овкусете с олио, копър, магданоз и разбъркайте. Към тях добавете натрошеното сирене и нарязаните маслини.

Втасалото тесто разделете за по-лесно на три и разточете три кръга. Всеки кръг нарежете на триъгълници. Върху широката част на всеки триъгълник сложете от сместа. Навийте на кифлички, като в началото захлупите двете страни навътре.

Застелете тава с хартия и наредете солените кифли на разстояние. С помощта на четка ги намажете с жълтъка, разбит с прясното мляко, и поръсете със сусам. Не е нужно да чакате повторно втасване.

Печете в загрята фурна на 180 градуса около 25 минути или до златист цвят.

Солените кифлички с чушки и маслини са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Много апетитни! :)
07.11.2017 20:29