Начин на приготвяне
В купа сипете хладкото мляко. Към него добавете захарта и маята. Разбъркайте и оставете маята да се активира. Смесете солта, бакпулвера и 7 лъжици от брашното.
Към шупналата мая добавете олиото, едното яйце и единия белтък на второто. Жълтъка заделете за намазване. Разбъркайте течните съставки и към тях прибавете заделеното брашно с бакпулвера и солта.
Отново разбъркайте до смесване на продуктите. В останалото брашно направете кладенче и изсипете сместа. Замесете меко и нелепнещо тесто. Поставете тестото в намазнена купа, покрийте и оставете за около един час.
Печените и почистени чушки нарежете на дребно. Овкусете с олио, копър, магданоз и разбъркайте. Към тях добавете натрошеното сирене и нарязаните маслини.
Втасалото тесто разделете за по-лесно на три и разточете три кръга. Всеки кръг нарежете на триъгълници. Върху широката част на всеки триъгълник сложете от сместа. Навийте на кифлички, като в началото захлупите двете страни навътре.
Застелете тава с хартия и наредете солените кифли на разстояние. С помощта на четка ги намажете с жълтъка, разбит с прясното мляко, и поръсете със сусам. Не е нужно да чакате повторно втасване.
Печете в загрята фурна на 180 градуса около 25 минути или до златист цвят.
Солените кифлички с чушки и маслини са готови.
Коментари