Начин на приготвяне
Първо активирайте маята по обичайния начин, като в малка част от топлото мляко сипете захарта, маята и малко брашно. Покрийте с чиния и оставете да се активира.
Разбийте яйцата като отделите единия жълтък за намазване. Пресейте брашното, направете кладенче и смесете млечната смес и маята.
Замесете хубаво гладко тесто, намажете със олио и оставете да втаса.
Когато е готово го разделете на 2 части, едната част разточете на голяма кора, намажете със масло и навийте на руло. Нарежете на широки рулца около 4 см, с пръчица или нож натиснете по средата всяко руло.
Подредете ги по края на тавата, а от другата част тесто откъснете едно топче, което ще е център, а останалата част разделете на 3 части.
Всяка разточете на елипсовидна кора и намажете като ги редите една върху друга без последната. По дължина нарежете на ленти и оплетете като ги преплитате, наляво и надясно.
Готовата плитка свийте по средата на тавата и сложете топчето по средата. Оставете да втаса, след което намажете с разбития жълтък с малко вода и олио.
Поръсете със семена и печете в загрята фурна на 170 градуса до златист цвят.