Постни сладки със сусам

09/11/2017
Мария Симова
отМария СимоваГуру9895695411
"Не се лишавайте от сладкото, само защото е време за пости - опитайте нашите постни сладки и ... да ви е сладко "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции33
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 387
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава навлажнете и запечете сусама в предварително загрята фурна на 160 градуса да златист цвят, при периодично разбъркване, за да не загори. След като се охлади, смелете го в блендер на прах, оставете настрани.

В купа, налейте олиото, портокаловия сок, сока на лимона и неговата настъргана на ситно ренде кора. Добавете коняка, канелата и захарта, разбъркайте. В 1 ч.ч. от пресятото брашно сипете содата и бакпулвера, разбъркайте и я добавете към течната смес, разбъркайте отново.

Останалото брашно, прибавяйте поетапно при непрекъснато бъркане и замесете меко и не лепящо се по пръстите тесто.

От него, оформете топчета колкото голям орех и ги подредете в тава леко подмазана с олио и печете в предварително нагрята фурна на 180 градуса за около 35-40 минути до лек златист загар. Изпечените топчета оставете да се охладят напълно.

През това време, в тенджера смесете водата и меда, поставете я на котлона и след като заври и се убедите че меда напълно се е разтворил, отстранете от огъня.

Охладените канелени топчета, потапяйте за кратко в медения сироп о оваляйте щедро в печения сусамов прах.

Чудесни медено-канелени сладки за Коледните пости и не само, наподобяващи на гръцките сладки Меломакарона.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар