Начин на приготвяне
Разбърква се маята в топлата вода със захарта и оставяме да бухне. Сипва се в средата на брашното, добавя се олио, маргарин, сол и яйцата без един жълтък - той е за намазване отгорe.
Накрая се прибавят настърганото сирене и кашкавалът, разбърква се и замесваме тесто. Оставя се да втаса 40 минути на топло. Разделя се на две части, всяка се разточва на кръгла кора и нарязваме на 12-16 триъгълника.
Отгоре поръсваме с суха ронена чубрица и притискаме с пръсти да полепне. Навиваме малки кифлички, като обръщаме всеки триъгълник, така че страната с чубрицата да е отгоре.
Нареждаме в широка тава върху хартия за печене.
След 15 минути се намазват с разбит жълтък с 1 с. л. олио и печем в загрята фурна на 180 градуса за 25 минути до златисто. Изваждаме в чиния и сервираме.