Маринован пачи крак

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
29/08/2012
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции3-4 буркана
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо23 543
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • пачи крак - 1 кг или повече
  • оцет - 2 винени чаши винен
  • дафинов лист - 2 броя
  • черен пипер - 1 ч.л. на зърна
  • синап - 1 с.л семе
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и нарязани едро гъби задушете в малко сгорещено олио и в собствения им сок за 10 минути. Прехвърлете ги в чисти буркани и ги стерилизирайте за 1 час на 100 градуса.

На следващия ден смесете всички съставки за маринатата, кипнете я и залейте гъбите с горещата марината.

Затворете плътно бурканите и сложете отново да се стерилизират за 20-30 минути на същите градуси. Оставете маринования пачи крак да се охлади и съхранявайте бурканите на тъмно и хладно място.

Рейтинг

5 3
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар