gotvach.bg»Рецепти»Алкохол»Ракия»Домашна ракия от смокини

Домашна ракия от смокини

EfrosiaEfrosia
Джедай
9414k1014k
Домашна ракия от смокини1 / 3
30/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
"Най-ароматната ракия, с която черпим само приятели!"

Необходими Продукти

  • смокини - 30 л смелени
  • захар - 10 кг
  • вода - 30 л
  • лимонтузу - 8 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете смокините на пюре и ги сложете в подходящ съд да отлежават при температура над 20 градуса.

Разтворете захарта и лимонтузуто във водата и добавете в съда. Разбъркайте и затворете.

През следващите дни бъркайте кашата по няколко пъти на ден.

Може да добавите и малко дрожди, за да ускорите ферментацията.

След това ракията се дестилира.

Алкохолният градус на домашната ракия от смокини трябва да е около 38 градуса.

Рейтинг

5 4
4 6
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: