Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнена питка»Питки със солена плънка

Питки със солена плънка

Галя ВасилеваГаля Василева
Новак
3217265
Питки със солена плънка
Снимка: Галя Василева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6 бр.
"Рецепта за приятели - най-вкусните питки със солена плънка са това"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 100 г
  • лук - 3 глави кромид
  • чушки - 2 - 3 бр.
  • кисело зеле - около 200 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 50 мл
  • чубрица - 1 ч.л.
  • магданоз - 1 ч.л. сух
  • шарена сол - 1 ч.л.
  • лют пипер - 1 ч.л / по желание/
  • готово тесто - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на малки парчета и се запържва. Добавят се на ситно нарязани лук и чушки, добавя се и нарязано на ситно зелето.

Пържа, докато се сгъсти, и добавям червения пипер и подправките. Предпочитаме леко люти питки, затова слагам и 1 ч.л. лют пипер.

Тестото стига за 6 питки, затова предварително го разделям на 6 равни парчета.

Размесвам с брашно, разстилам с длан и слагам от плънката.

Оформям питката и поставям в тава.

Пече се в намазнена тава на 250 градуса 45 мин.

След като се извадят, питките се завиват в кърпа, докато изстинат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: