Пилешки воденички със зеленчуци и топено сирене

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
13k
3k
8k
15
10/11/2017
"И задължително с мек домашен хляб "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 588
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете и почистените и добре измити воденички в подсолена вода за 60 минути. Прецедете и нарежете на късчета колкото една хапка. Запазете част от бульона.

Нарежете почистения лук на тънки полумесеци, морковите на тънки колелца, а гъбите - на филийки. Разтопете маслото и добавете олиото, добавете воденичките и ги запържете за кратко.

Прибавете нарязаните лук, моркови и гъби, разбъркайте и добавете около 150 мл от чорбата на воденичките. Поръсете с малко сол и черен пипер на вкус, затворете капака на съда и варите за около 20 минути на слаб огън, докато остане ястието на мазнина.

Нарежете е добавете топеното сирене, бъркайте, докато се разтопи напълно.

Супер вкусно ястие или мезе!

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар