Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пилешки воденички със зеленчуци и топено сирене

Пилешки воденички със зеленчуци и топено сирене

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Пилешки воденички със зеленчуци и топено сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"И задължително с мек домашен хляб"

Необходими Продукти

  • воденички - 500 г
  • лук - 4 глави големи
  • моркови - 2 бр.
  • пресни гъби - 300 г
  • олио - 50 мл
  • масло - 60 г
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • топено сирене - 160 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете и почистените и добре измити воденички в подсолена вода за 60 минути. Прецедете и нарежете на късчета колкото една хапка. Запазете част от бульона.

Нарежете почистения лук на тънки полумесеци, морковите на тънки колелца, а гъбите - на филийки. Разтопете маслото и добавете олиото, добавете воденичките и ги запържете за кратко.

Прибавете нарязаните лук, моркови и гъби, разбъркайте и добавете около 150 мл от чорбата на воденичките.

Поръсете с малко сол и черен пипер на вкус, затворете капака на съда и варите за около 20 минути на слаб огън, докато остане ястието на мазнина.

Нарежете е добавете топеното сирене, бъркайте, докато се разтопи напълно.

Супер вкусно ястие или мезе!

Пилешките воденички със зеленчуци и топено сирене са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: