Начин на приготвяне
Сварете и почистените и добре измити воденички в подсолена вода за 60 минути. Прецедете и нарежете на късчета колкото една хапка. Запазете част от бульона.
Нарежете почистения лук на тънки полумесеци, морковите на тънки колелца, а гъбите - на филийки. Разтопете маслото и добавете олиото, добавете воденичките и ги запържете за кратко.
Прибавете нарязаните лук, моркови и гъби, разбъркайте и добавете около 150 мл от чорбата на воденичките.
Поръсете с малко сол и черен пипер на вкус, затворете капака на съда и варите за около 20 минути на слаб огън, докато остане ястието на мазнина.
Нарежете е добавете топеното сирене, бъркайте, докато се разтопи напълно.
Супер вкусно ястие или мезе!
Пилешките воденички със зеленчуци и топено сирене са готови.