Солени миникифлички

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
Солени миникифлички
Снимка: Мария Симова
1 / 4
14/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
80
"Нарочно ги правим мини, за да може да ги хапнете на една хапка"

Необходими Продукти

  • масло - 250 г студено
  • сирене - 150 г
  • кашкавал - 150 г
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно - 4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното и оформете по-голямо кладенче. Смесете киселото мляко със содата и разбъркайте да шупне.

Прибавете го в кладенчето, а върху него настържете студеното масло, сиренето и кашкавала.

С пръсти започнете да смесвате и месете меко тесто, което в края да е нелепящо се по пръстите. Завийте тестото с стреч фолио и го поставете в хладилник за 60 минути.

След което оформете от тестото фитил и го разделете на 10 еднакви топчета.

Върху обилно набрашнен плот разточвате топчетата на кръгли листи и ги разрязвате на 8 триъгълника.

Навийте ги на кифлички и ги подредете в тава, постлана с хартия за печене, но на не голямо разстояние.

Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 25-30 минути.

Невероятни солени кифлички, топящи се в устата!

Солените миникифлички са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: