Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Сочни свински пържоли с гарнитура

Сочни свински пържоли с гарнитура

Сочни свински пържоли с гарнитура
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"И пържолите сочни, и гарнитурата - вкусна, какво повече може да иска човек от едно ядене"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • марината
  • соев сос - 2 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • червено вино - 3 с.л.
  • риган
  • мащерка
  • сол
  • черен пипер
  • къри
  • гарнитура
  • сварени картофи - 600 г
  • майонеза - 200 г
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • кисели краставички - 3 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се свинското месо на пържоли, леко може да се изтъни. В купа сипваме соев сос, олио, червено вино, риган, мащерка, 1ч.л. къри и черен пипер.

Заливаме месото с получената марина, поръсваме още малко сол и покриваме с фолио. Оставя се за 3 часа в хладилник.

Сваряваме обелени и нарязани на кубчета картофи, отцеждат се и с вилица се намачкват на едро, после сипваме в купа. Добавят се кисели краставички, нарязани на кубчета, майонезата и киселото мляко.

Овкусяваме със сол, черен пипер и магданоз. Всичко се разбърква да се смесят продуктите.

Загрява се грил тиган и печем месото от двете страни до хубав загар.

Изваждат се в тенджера с капак, да се запазят сочни и топли.

Сервираме по 2 пържолки в чиния с 2 с.л. от картофената гарнитура.

Лесно и много вкусно за обяд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: