Начин на приготвяне
Нарязва се свинското месо на пържоли, леко може да се изтъни. В купа сипваме соев сос, олио, червено вино, риган, мащерка, 1ч.л. къри и черен пипер.
Заливаме месото с получената марина, поръсваме още малко сол и покриваме с фолио. Оставя се за 3 часа в хладилник.
Сваряваме обелени и нарязани на кубчета картофи, отцеждат се и с вилица се намачкват на едро, после сипваме в купа. Добавят се кисели краставички, нарязани на кубчета, майонезата и киселото мляко.
Овкусяваме със сол, черен пипер и магданоз. Всичко се разбърква да се смесят продуктите.
Загрява се грил тиган и печем месото от двете страни до хубав загар.
Изваждат се в тенджера с капак, да се запазят сочни и топли.
Сервираме по 2 пържолки в чиния с 2 с.л. от картофената гарнитура.
Лесно и много вкусно за обяд.