Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пандишпанов сладкиш с плодове

Пандишпанов сладкиш с плодове

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пандишпанов сладкиш с плодове2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Разкошен пандишпанов сладкиш със сезонни плодове - ядеш и ревеш"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 10 с.л.
  • брашно - 5 с.л. с връх
  • олио - 4 с.л.
  • ванилия - 2 прахчета
  • плодове - вишни, кайсии, праскови или др. вид
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците със захарта до побеляване. Прибавете брашното, ванилиите и олиото и отново разбъркайте хубаво.

Отделно разбийте белтъците с щипчица сол и внимателно ги объркайте с белтъците.

Сипете сместа в тавичка, застлана с хартия за печене, и леко намазнена.

Отгоре разпределете почистените, подсушени и нарязани при нужда плодове.

Сложете пандишпановия сладкиш с плодове да се пече в предварително загрята фурна на около 160 °C за около 40 минути.

Тавичката се слага на долното ниво на фурна. Внимавайте да не изгорите пандишпановия сладкиш и го печете до хубава кафява коричка.

Готовия сладкиш с плодове се охлажда и се обръща в поднос.

По желание се поръсва с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
41
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#326228
Потребител#326228
жълтъците със захарта или със солта?
06.06.2023 00:25
1
Покажи всички подкоментари