Солени кашкавалени гризини с маслини

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
878
7k
3k
2k
1
11/11/2017
"Какви ти солети, какви ти соленки - я опитайте нашите разкошни солени кашкавалени гризини с маслини "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 956
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества
Гризини

Начин на приготвяне

В подходяща купа пресяваме брашната, добавяме малко сол, ситно настъргания кашкавал, нарязаните маслини, стритите билки, семената и нигелата.

Към тях се добавяме студеното масло, нарязано на малки кубчета. Смесваме съставките, докато тестото заприлича на трохи.

Добавяме зехтина, разбитите жълтъци и бързо оформяме топка тесто. Ако има нужда, се добавя малко студена вода.

Тестото се оформя на топка и се намазва с разбития белтък. Увива се стегнато в свежо фолио и се прибира в хладилник за един час.

Докато е още студено, го разточваме на правоъгълник и го нарязваме на фитили.

Загряваме фурната на 180°C.

Гризините се подреждат върху тава, покрита с хартия за печене, и се поръсват с малко морска сол. Пекат се 10-12 минути, докато станат златисти на цвят. Охлаждат се върху метална скара.

Адаптирано от Anne’s kitchen

Иноксова купа басан 20 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Иноксова купа басан 20 см
8.42 лв.
Виж ››

Компактна иноксова купа, която ще помогне в приготвянето на сладки и солени смеси, тесто, салати. Изчистен дизайн за красива трапеза. Купа басан е тук за удобство и улеснение на всяка домакина.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар