Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Запечено кисело зеле Гарние

Запечено кисело зеле Гарние

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Запечено кисело зеле Гарние
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Кисело зеле, което изглежда като гурме изкушение - опитайте запечено кисело зеле Гарние"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 зелка
  • лук - 1 глава
  • доматен концентрат - 2 ч.л.
  • картофи - 2 - 4 бр. пресни, малки
  • наденица - 250 г сурово - пушена
  • наденица - 250 г сурова
  • свинско филе - 200 г пушено
  • бекон - 200 г
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бахар - зрънца на вкус
  • червен пипер - 2 - 3 ч.л.
  • лют червен пипер - едросмлян
  • сол - на вкус
  • олио - 60 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте лука и го задушете с малко сол в загрятото на умерен огън олио.

Нарежете киселото зеле на много тънки ивици и заедно с доматения концентрат, дафиновите листа и червения пипер сложете при лука.

Гответе за кратко и налейте вода, колкото да покрива продуктите.

Посолете, добавете суровата наденица и целите картофи и варете до омекване на зеленцето и извиране на водата почти напълно.

Прехвърлете в глинен съд и отгоре подредете пушеното филе, бекона и пушената наденица. Поръсете с едро смлян лют пипер.

Запечете ястието в загрята на 200 градуса фурна до лек загар.

Забележка: Картофките може да си сварите отделно и да ги сложите накрая в момента на запичането, защото варейки се със зелето има опасност да се начупят.

Запеченото кисело зеле Гарние е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: