Начин на приготвяне
Накълцайте лука и го задушете с малко сол в загрятото на умерен огън олио.
Нарежете киселото зеле на много тънки ивици и заедно с доматения концентрат, дафиновите листа и червения пипер сложете при лука.
Гответе за кратко и налейте вода, колкото да покрива продуктите.
Посолете, добавете суровата наденица и целите картофи и варете до омекване на зеленцето и извиране на водата почти напълно.
Прехвърлете в глинен съд и отгоре подредете пушеното филе, бекона и пушената наденица. Поръсете с едро смлян лют пипер.
Запечете ястието в загрята на 200 градуса фурна до лек загар.
Забележка: Картофките може да си сварите отделно и да ги сложите накрая в момента на запичането, защото варейки се със зелето има опасност да се начупят.
Запеченото кисело зеле Гарние е готов.