Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Запеканки»Запеканка с патладжан, кайма и гъби

Запеканка с патладжан, кайма и гъби

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Запеканка с патладжан, кайма и гъби2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Заповядайте да хапнем заедно - такава вкусотия трябва да се сподели с приятели"

Необходими Продукти

  • патладжани - 5 - 6 бр.
  • кайма - 250 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • гъби - 200 г /от буркан/
  • доматен сок - 300 г
  • моцарела - 125 г
  • пармезан - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • кимион
  • къри
  • мащерка
  • чубрица
  • магданоз
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните по дължина, осолете и оставете настрана, за да си пуснат горчилката. През това време нарежете лука и чесъна на ситно.

Запържете в сгорещения зехтин и добавете каймата. Овкусете с подправките /сол, черен пипер, червен пипер, мащерка, кимион, къри, чубрица/. Когато каймата е почти готова, добавете гъбите и гответе още 10 минути.

Оставете сместа настрани и изпържете патладжаните. В керамична тавичка сложете малко зехтин и част от доматения сок.

Наредете част от пържените патладжани, изсипете сместа от кайма, наредете кръгчета моцарела и още един ред патладжани и изсипете останалия доматен сос.

Поставете керамичния съд в студена фурна и загрейте на 200 градуса, гответе 30 минути, след това добавете пармезана и запечете до златисто. Поднесете със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: