Вегетариански гювеч

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
2k
5
7k
02/09/2012
"Не ровете да търсите мръвка - това е вегетариански гювеч и е страхотен "
Приготвяне25 мин.
Готвене70 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 182
  • Преглеждания за месеца151
  • Преглеждания за седмицата43
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете всички зеленчуци. Зеления фасул задушете в 1/2 ч.ч. вода с малко сол. Бамята бланширайте в подсолена вода.

Загрейте в тенджера олиото и запържете накълцания лук, нарязаните чушки, патладжана, тиквичката, добавете бамята и зеления фасул, обелените и нарязани картофи. Накрая добавете нарязаните домати.

След като леко се запържат, прехвърлете зеленчуците в пръстен гювеч или тавичка, добавете скълцания магданоз, посолете на вкус и поръсете с червения пипер.

Долейте около 1 и 1/2 ч.ч. гореща вода и сложете вегетарианския гювеч да се пече в умерена фурна за около 45 минути. По желание се добавят и люти чушки. Вегетарианския гювеч може да се приготви и само в тенджера на котлона.

Традиционен български гювеч с капак 5л-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
18.47 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 9
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#203698
Благодаря за публикуването! Добавихъ грахъ къмъ съставкитѣ и нѣкои подправки, стана нещо, заради което хората ставаха по 2 пѫти да си слагатъ - беше маса за Рождество (вчера) тъй че съмъ много доволенъ❤️
1
0