Домашна пастърма от пилешко филе

17/11/2017
"Вадете виното, защото днес ще опитаме един невероятен деликатес - домашна пастърма от пилешко филе"
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо66 732
  • Преглеждания за месеца4824
  • Преглеждания за седмицата118
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе измиваме и подсушаваме. В съд посипваме ситна сол като основа.

Подсушените филета ги поставяме отгоре и върху тях посипваме със сол. Гледаме солта да обхване навсякъде месото.

Оставяме да престоят така за около 5-6 часа. Моите ги оставих повече, но станаха по-соленички, макар, че на другите членове на семейството много им харесаха.

Когато са готови ги махаме от солта. Не се изненадвайте, че ще има много вода. Аз направих от купешките и затова може би се получи така, надявам се домашните да не пуснат толкова много вода. Измиваме от солта и подсушаваме.

В съд смесваме всички подправки. Вземаме филето и овалваме от всички страни. Навързваме с връв и изкарваме на студено. Трябва да престои седмица, след тогава да се консумира.

Рейтинг

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар