Начин на приготвяне
Картофите се варят в подсолена вода. След това се обелват и намачкват на еднородно пюре.
След като картофите са намачкани се прибавят яйцата, зеленчуковата подправка, риган, сминдух, мащерка и черен пипер. Разбърква се хубаво.
Картофеното пюре се изсипва в тава и с лъжица се притиска и заглажда отгоре.
Наденицата се обелва и се реже на две половини. Върху всяка половина от наденицата се правят леки разрези. Разрязаната наденица се реди върху картофеното пюре.
Тавата се слага във фурната да се пече за около 15-20 минути.
През това време се настъргва кашкавалът. Върху наденицата се поръсва настъргания кашкавал и се връща във фурната, за да се разтопи кашкавалът.
Картофената запеканка с наденицата се сервира топла.