Тиквички с ориз и кашкавал на фурна

21/11/2017
"От всички вкусни рецепти за тиквички, тази определено е най-вкусната "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 808
  • Преглеждания за месеца83
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистват се лукът и тиквичката, нарязват се на парченца. Загрява се олио в тенджерка, запържва се лукът и тиквичката за 3-4 минути. Добавя се измитият ориз, пържи се да стане прозрачен.

Сипва се гореща вода - 3 ч.ч., овкусява се със сол, черен пипер и нарязан на ситно копър. Прехвърля се в тава, печем на умерена фурна на 180 градуса докато водата изври и оризът омекне.

В купа се разбиват яйцата с киселото мляко и 1 с. л. брашно. Заливаме ястието и печем до златиста коричка.

Изважда се запеканката и я поръсваме с настърган кашкавал, от топлината той се разтопява. Поръсваме с нарязан пресен магданоз и сервираме.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар