Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Яхния»Яхния със свинско, моркови, картофи и гъби

Яхния със свинско, моркови, картофи и гъби

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Яхния със свинско, моркови, картофи и гъби3 / 3
22/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Паднат ли температурите навън излизаме от сезона на салатите и влизаме в сезона на вкусните яхнии, ето и една от най-вкусните"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • свинско месо - 500 г за готвене
  • гъби - 250 г консерва
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 1/2 малко бурканче консерва
  • универсална подправка - домашна
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо нарязваме на парченца.

Запържваме до златисто в малко мазнина. Към него добавяме лука, гъбите, чушките, чесъна, морковите и домашната универсална подправка.

Оставяме така докато зеленчуците омекнат и след това добавяме и нарязаните картофки.

Сипваме вода колкото да покрие и оставяме да къкри на тих огън.

Разбъркваме от време на време и когато картофите и месото са напълно готови добавяме.

Когато картофите и месото са напълно готови, добавяме доматите консерва и магданоза, нарязан на ситно.

Оставяме за кратко да поври и премахваме от огъня. Сервираме докато е още топла самата яхния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: