Късчета от свинско месо с ориз и портокал

Величка ЩърбановаВеличка ЩърбановаИноватор41517322342
23/11/2017
"Уникален аромат и вкус, които ще впечатлят всички, които ги опитат "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо726
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 250 г плешка
  • лук - 1/4 средна глава
  • ориз - 1/2 к.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - щипка
  • портокали - 1 бр. средно голям
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото леко се начуква с чукче, овкусява се леко със сол и черен пипер и изпича на грил тиган до полуготовност.

Накълцвам лука на ситно, слагам го в тиган с мазнината и запържвам за кратко. Нарязвам месото на късчета, прибавям и него заедно с почистения и измит ориз. Когато оризът стане прозрачен слагам за аромат 1/2 обелен и нарязан на малки кубчета портокал.

Прехвърлям в малка тавичка (или дълбоко саханче), добавям гореща вода около чаша и половина и доовкусявам със сол и черен пипер при необходимост.

Покривам с алуминиево фолио и слагам във фурната да се пече до готовност.

Ако сте готвили в сахаче, може да сервирате ястието директно в същия съд. В случай, че сте предпочели да е в тавичка (както аз), напълнете малка купичка от ястието и я обърнете в подходяща чиния за основно.

Аранжирайте с шайби и фреш от портокал.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар