Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ориз на Фурна»Късчета от свинско месо с ориз и портокал

Късчета от свинско месо с ориз и портокал

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5284k1k2k5
Късчета от свинско месо с ориз и портокал
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 3
23/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Уникален аромат и вкус, които ще впечатлят всички, които ги опитат"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 250 г плешка
  • лук - 1/4 средна глава
  • ориз - 1/2 к.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - щипка
  • портокали - 1 бр. средно голям
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската плешка леко се начуква с чукче, овкусява се леко със сол и черен пипер и изпича на грил тиган до полуготовност.

Накълцвам лука на ситно, слагам го в тиган с мазнината и запържвам за кратко. Нарязвам месото на късчета, прибавям и него заедно с почистения и измит ориз. Когато оризът стане прозрачен, слагам за аромат 1/2 обелен и нарязан на малки кубчета портокал.

Прехвърлям в малка тавичка (или дълбоко саханче), добавям гореща вода около чаша и половина и доовкусявам със сол и черен пипер при необходимост.

Покривам с алуминиево фолио и слагам във фурната да се пече оризът до готовност.

Ако сте готвили в сахаче, може да сервирате ястието директно в същия съд. В случай, че сте предпочели да е в тавичка (както аз), напълнете малка купичка от ястието и я обърнете в подходяща чиния за основно.

Аранжирайте с шайби и фреш от портокал.

Късчетата от свинско месо с ориз и портокал са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: