Начин на приготвяне
Свинските контра филета се посоляват леко с черен пипер, сол, лимонова мащерка, пресованите скилидки чесън и накрая се поливат със зехтина.
Оставят се да се мариноват за минимум 6 часа или за цяла нощ.
Гъбите печурки се измиват, почистват и ако са от по-дребните, се нарязват заедно с пънчетата на две.
Слайсовете варено-пушен свински бекон се нарязват на еднакви правоъгълни парчета.
В тенджера от йенско стъкло се нареждат всички продукти, като предварително намазваме дъното с малко зехтин или с част от маринатата на месото.
Първо се нареждат ред от гъбите печурки, следван от ред контра филе. С четка намазваме свинското с майонеза и поръсваме с подправки. Върху месото пак нареждаме гъби, парчета бекон, контра филе и майонеза с подправки.
Накрая завършваме с трети ред гъби, парчета бекон и намазваме с майонеза слайсовете бекон.
Слагаме йенската тенджера в студена фурна и постепенно загряваме фурната на 180-200 градуса. След достигане на температурата засичаме 25 минути и изключваме.
Поднасяме запеканката, полята с малко от отделилия се в тенджерката сос.
Свинското контра филе с гъби, майонеза и бекон на фурна е много вкусно!