Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Запеканки»Свинско контра филе с гъби, майонеза и бекон на фурна

Свинско контра филе с гъби, майонеза и бекон на фурна

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Свинско контра филе с гъби, майонеза и бекон на фурна
Снимка: Зори
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Контра филе на фурна, което се топи в устата - мисията е възможна с наша помощ"

Необходими Продукти

  • свинско контра филе - 800 г
  • печурки - 250 г гъби (по - дребни)
  • бекон - 250 г (слайс) варено - пушен
  • майонеза - 150 г
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 4 - 5 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • лимонова мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските контра филета се посоляват леко с черен пипер, сол, лимонова мащерка, пресованите скилидки чесън и накрая се поливат със зехтина.

Оставят се да се мариноват за минимум 6 часа или за цяла нощ.

Гъбите печурки се измиват, почистват и ако са от по-дребните, се нарязват заедно с пънчетата на две.

Слайсовете варено-пушен свински бекон се нарязват на еднакви правоъгълни парчета.

В тенджера от йенско стъкло се нареждат всички продукти, като предварително намазваме дъното с малко зехтин или с част от маринатата на месото.

Първо се нареждат ред от гъбите печурки, следван от ред контра филе. С четка намазваме свинското с майонеза и поръсваме с подправки. Върху месото пак нареждаме гъби, парчета бекон, контра филе и майонеза с подправки.

Накрая завършваме с трети ред гъби, парчета бекон и намазваме с майонеза слайсовете бекон.

Слагаме йенската тенджера в студена фурна и постепенно загряваме фурната на 180-200 градуса. След достигане на температурата засичаме 25 минути и изключваме.

Поднасяме запеканката, полята с малко от отделилия се в тенджерката сос.

Свинското контра филе с гъби, майонеза и бекон на фурна е много вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: