Начин на приготвяне
Първо замесваме тестото от изброените продукти. Оставяме го да втаса хубаво. Ако е топло помещението, и половин час е достатъчен.
Разточете от тестото четири кори. Поставете хартия за печене в тава.
Сложете първата кора, намажете я с меко масло и отгоре насипете настърганото сирене. Поставете отгоре втората кора, притиснете хубаво (и краищата) и редите така до четвъртата кора. С помощта на ринг или купичка направете кръг в центъра.
Започнете да режете от страната на кръга към края, трябва да получите 16 равни парчета. Всяко едно парче поставете върху съседното - така ще получите 8 двойни парчета.
Усучете първото и го навийте към средата подобно на охлюв. Усучете и останалите, но ги навивайте настрани, така че питата да заприлича на цвете. Оставете отново да втаса.
Смесете продуктите за намазване и с четка намажете питката. Печете питката на 170 градуса до пълна готовност!
Усуканата питка с масло и сирене е много вкусна.