Начин на приготвяне
В малка час от прясното мляко се разбърква маята със захарта и малко брашно да стане кашичка. Оставя се да шупне.
Замесва се меко тесто и оставяме да втаса 30 минути на топло. Разделя се на 4 части.
Всяка се разточва на правоъгълна кора, намазва се с мас или олио и поръсваме с плънка от смесените яйце и натрошено сирене.
Нареждат се корите една върху друга, последната не се маже.
Нарязва се на 5 ленти. Всяка се усуква и нарежда в намаслена тавичка. Намазваме с жълтък и поръсваме семена.
Печем в загрята фурна 170 градуса - 35-40 минути.
Поднасяме тутманика с кисело мляко или пресни домати.
Усуканата питка със сирене е много вкусна.
Коментари