Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Усукана питка със сирене

Усукана питка със сирене

Усукана питка със сирене
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1
"Тази питка под формата на отделни хлебчета е невероятно вкусна и лесна. Радост и наслада за всяка трапеза! Благодарим Вили!"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 300 мл
  • олио - 3 с.л.
  • мая - 20 г
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • типово брашно - 700 г
  • за плънката
  • сирене - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • семена - за поръсвне
  • свинска мас - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка час от прясното мляко се разбърква маята със захарта и малко брашно да стане кашичка. Оставя се да шупне.

Замесва се меко тесто и оставяме да втаса 30 минути на топло. Разделя се на 4 части.

Всяка се разточва на правоъгълна кора, намазва се с мас или олио и поръсваме с плънка от смесените яйце и натрошено сирене.

Нареждат се корите една върху друга, последната не се маже.

Нарязва се на 5 ленти. Всяка се усуква и нарежда в намаслена тавичка. Намазваме с жълтък и поръсваме семена.

Печем в загрята фурна 170 градуса - 35-40 минути.

Поднасяме тутманика с кисело мляко или пресни домати.

Усуканата питка със сирене е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Благодаря ,и аз много обичам сусам и семена ,ръся на всички тестени - харесва ми :)))
26.01.2016 07:36
2
Илияна Димова
Илияна Димова
Много апетитна и много харесвам печива със сусам
26.01.2016 07:06
1
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
който разбира тук се спира :)))
26.01.2016 06:34