Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Октопод с картофено пюре

Октопод с картофено пюре

СофияСофия
Новак
3814628
Октопод с картофено пюре1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
270 мин.

Необходими Продукти

  • октопод - 1
  • картофи - 3 големи
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • лук - 3 глави
  • краве масло
  • сол
  • зехтин
  • кориандър - семена от
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете октопода. Включете фурната да се загрее до 200 градуса отгоре и отдолу.

Нарежете 3 глави лук на средни парчета и ги поставете на дъното на тавичка, за да не залепне октоподът, когато водата се изпари. Октоподът се слага върху лука с пипалата надолу, сгънати под тялото.

Овкусете октопода със сол, зехтин и семена от кориандър. Добавете вода, колкото да покрие половината октопод. Сложете алуминиево фолио и печете октопода за 4-5 часа.

Сварете три големи картофа. Обелете ги и ги намачкайте с преса за пюре в тенджера.

Включете котлона и към намачканите картофи добавете прясно мляко. След като омекнат, ги намачкайте отново.

Прибавете студено краве масло и разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер. Продължете да бъркате до готовност.

Сервирайте октопода върху канапе от картофено пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: