Пикантни пълнени чушки с чеснов сос

СофияСофияНовак3812
28/11/2017
"Тайната е в подправките и в неустоимия чеснов сос - те ще накарат гостите ви направо да оближат чиниите "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо883
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете чушките.

В гореща мазнина се запържва празът, добавят се 2 пресовани скилидки чесън и един рендосан морков. Добавя се каймата и се овкусява с кимион, черен пипер, чили, кориандър.

Когато каймата се запържи, сложете и почистения ориз. Запържете ориза, докато стане кристален, след това добавете 1 ч.ч вода. Оставете да покъкри.

Когато оризът попие водата, свалете от котлона. Изчакайте 5 минути, докато сместа изстине.

Напълнете чушките с плънката и ги подредете в тавичка. Налейте малко вода в тавата и поръсете чушките с малко мазнина. Пече се около 25 минути на 200 градуса.

1 кофичка мляко се поставя в купа и се разбива с вилица, докато се получи хомогенна смес, добавят се 3 скилидки пресован чесън, щипка сол, копър и няколко капки зехтин.

Сосът отново се разбърква и се оставя за 1 час в хладилника, за да се овкуси.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар