Кокоша супа с варена застройка

28/11/2017
"Уникална кокоша супа, която ще изпълни дома ви с позабравения аромат на Селската кухня "
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 217
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета и се слага да ври в 2 л вода. Домашната кокошка има доста мазнина, част от която също се добавя в тенджерата. Месото трябва да ври така поне 2 часа по-интензивно, като се долива вода.

Добавете нарязаните лук, чушки и картофи и намалете огъня. Добавете сол, аз използвам морска сол - 1 с.л. Нека ври така още 30 мин на умерен огън, след което добавяме фидето. След още 15 мин добавяме и доматите. Според желанието ви може да долеете още вода.

Докато супата заври отново, се заемете със застройката. Разбиваме яйцата с киселото мляко и бавно добавяме брашното, като бъркаме непрекъснато.

Отместете тенджерата встрани на печката или намалете котлона. Сложете чубрицата и черния пипер. Когато слагате застройката, супата не трябва да е вряла. Сипете един черпак от супата в застройката с непрекъснато бъркане, добавете още един, след което изсипете всичко в тенджерата и разбъркайте.

Сервирайте топла с пресен магданоз.

Приготвянето на тази супа отнема повече от 3 часа. Времето не се усеща, ако я приготвяте на селска печка на дърва, така може да си играете с огъня и в първите 2 часа само да я наглеждате. Непретенциозно, но много вкусно.

Един забравен аромат на селска кухня.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар