Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен Шаран»Шаран с ориз и грах

Шаран с ориз и грах

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793k3
Шаран с ориз и грах
Снимка: Таня Левенова
3 / 4с Видео
04/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"На този шаран му се е върнало тъпкано..."

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр. около 1.5 кг
  • гъби - 400 г
  • кромид лук - 2 г
  • замразен грах - 100 г
  • ориз - 100 г
  • яйца - 1 бр. сварено
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • универсална подправка - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • лимон - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган запържвате нарязания лук. Добавяте нарязаните гъби - задушавате ги в отделената от тях вода. Следва оризът, грахът, черният пипер и солта.

Махате тигана от котлона и добавяте нарязаното сварено яйце. Така плънката за шарана е готова.

Шаранът измивате хубаво и го натрийте обилно със сол - така по-лесно ще изчистите люспите от него. Изчиствате го хубаво и го измивате.

Натривате го леко със сол и черен пипер на вкус от двете му страни. Вътрешността също и я намазвате леко и с 1 ч.л. лимонов сок.

Поставя се от плънката вътре в него и зашивате здраво. В подходяща тава изсипвате останалата плънка, поливате я с 1 ч.ч. топла вода, разбърквате и поставяте готовия шаран.

Отгоре на шарана се правят 3-4 нареза и в тях се пъхат нарязани лимонови корички.

Поливате с 1-2 с.л олио.

Печете шарана около 40-45 мин на умерена фурна.

Шаранът с ориз и грах е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Таня Левенова
Таня Левенова
Благодаря за видео рецептата,направена от вас!
Благодаря за доверието!
06.12.2017 12:18
2