Печени капии в буркани

14/09/2012
"Знаете ли защо на повечето туршии се слага аспирин? За да не ви боли глава после, когато покрай тях препиете с домашна ракия!"
Приготвяне50 мин.
Готвене120 мин.
Общо170 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо26 189
  • Преглеждания за месеца453
  • Преглеждания за седмицата77
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • чушки - 10 кг червени капии
  • аспирин - по 2 счукани на буркан
  • сол - на око
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките не се мият, а се забърсват старателно с леко влажна кърпа.

Изпичат се в чушкопек и още горещи се подреждат плътно в бурканите, като на дъното на всеки се слага 1 натрошен аспирин.

2 пъти се ръсят, докато се редят с малко сол. Отгоре се поръсва всеки буркан с малко сол и още един натрошен аспирин.

Печените капии в буркани се затварят добре с капачки веднага и се обръщат с капачките надолу, да се вакумират.

Съхраняват се в хладко и тъмно помещение.

Рейтинг

5 10
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ира Зашева
Ира Зашева
25.09.2017 19:51
Пека на чушкопек. Не добавям сол. Само счукан аспирин на дъното и отгоре. Натъпквам с дървено ""чукле" от дървено хаванче за чесън. Ползвам добре измити и сухи буркани тип Омния и обикновени капачки. Завивам с нещо топло - дреха или нещо друго най-добре от вълна и на другия ден капачките са хлътнали. Издържат до две години изяждаме ги още първата година, но намирам по някой забравен буркан. Хрупкави и ароматни като току-що опечени. Дано съм полезна.
2
0
Цонка Иванова
Цонка Иванова
09.09.2013 16:00
Така ги приготвям и аз. Само,че ги изпичам на скарата. Стават много бързо.
0
0