Начин на приготвяне
Обелете главите лук и ги нарежете на тънки полумесеци.
Загрейте зехтина и добавете масло. Когато маслото се разтопи, добавете лука и го запържете за около 10 минути, докато се карамелизира.
Добавете брашното и го запържете, като бъркате непрекъснато. Добавете мащерка, сол, черен пипер, разбъркайте и добавете виното. Щом виното се изпари, добавете бульона.
Оставете супата да заври и намалете силата на огъня. Гответе под капак 25 минути, като последните 5 минути отстраните капака, за да се сгъсти супата.
Препечете филиите хляб и ги нарежете на кубчета.
Настържете сирене Грюер. Сложете супата в огнеупорни купи и разпределете кубчетата хляб.
Поръсете с настъргано сирене и запечете до златисто в предварително загрята фурна на 220 градуса.