Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Домашно пиле с ориз, грах и царевица

Домашно пиле с ориз, грах и царевица

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Домашно пиле с ориз, грах и царевица
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
30/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Знаете правилото - пиле, което не е изкълвало царевицата, отива в тавата, заедно с нея"

Необходими Продукти

  • домашно пиле - 1/2 бр. (без гърдите)
  • ориз - 1 ч.ч.
  • грах - 1 к.ч. замразен или пресен
  • сладка царевица - 1 к.ч.
  • лук - 1 глава
  • зеленчукова подправка - 1 с.л.
  • подправка - 1 к.л. за пиле
  • чубрица - 1 к.л.
  • черен пипер - щипка
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на порции и поръсете с подправката за пилешко. Лука нарежете на ситно и сипете в тава, добавете и пилешкото.

Сипете замразения грах и 2 чаени чаши вода, сложете да се запичат във фурната.

След като поврат около 30 минути, извадете и прибавете зеленчуковата подправка и още една чаша вода, ако е необходимо, трябва да има достатъчно бульон за сваряването на ориза.

Измийте ориза и след като се запече месото, добавете царевицата, пробвайте как е на вкус и ако има нужда, добавете малко сол и още от подправките.

Печете до сваряване на ориза и хубаво запичане на пилешкото. Печеното пиле е много вкусно.

Домашното пиле с ориз, грах и царевица е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: