Начин на приготвяне
Нарежете пилешкото месо на порции и поръсете с подправката за пилешко. Лука нарежете на ситно и сипете в тава, добавете и пилешкото.
Сипете замразения грах и 2 чаени чаши вода, сложете да се запичат във фурната.
След като поврат около 30 минути, извадете и прибавете зеленчуковата подправка и още една чаша вода, ако е необходимо, трябва да има достатъчно бульон за сваряването на ориза.
Измийте ориза и след като се запече месото, добавете царевицата, пробвайте как е на вкус и ако има нужда, добавете малко сол и още от подправките.
Печете до сваряване на ориза и хубаво запичане на пилешкото. Печеното пиле е много вкусно.
Домашното пиле с ориз, грах и царевица е готово.