Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Медальони от хек с лимонено-сметанов сос

Медальони от хек с лимонено-сметанов сос

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Медальони от хек с лимонено-сметанов сос
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
02/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Когато поводът е специален, ястието трябва да е изискано и много вкусно"

Необходими Продукти

  • хек - 4 бр. готови медальони или филе
  • сол
  • черен пипер
  • кромид лук - 1 малка глава
  • чесън - 2 скилидки
  • краве масло - 4 с.л.
  • заквасена сметана - 4 с.л.
  • горчица - 1 с.л. руска люта
  • лимон - 1 бр.
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибните медальони се поръсват със сол и черен пипер от двете страни и се поставят в съда за печене.

Лукът се почиства, нарязва на ситно и се разпределя върху рибата.

Скилидките чесън се обелват и счукват, докато станат на кашица. Към тях се прибавя разтопеното краве масло, заквасената сметана, горчицата и прясно изцеден лимонов сок (около една и половина супени лъжци).

Сосът се подправя със сол и черен пипер, след което с него се намазват рибните медальони.

Рибата се пече в загрята на 200 градуса фурна за около двайсет минути. Готовото ястие се поръсва с пресен магданоз и се гарнира с резенчета лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: