Войнишки курабии с канела

04/12/2017
"Не е нужно да влизате в казармата, за да опитате прословутите войнишки курабии с канела "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции25
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 717
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се изсипва в тавичка, прави се кладенче и в него се чукват яйцата.

Содата се разтваря в киселото мляко, за да бухне, и се прибавят към брашното.

Добавяме захарта и предварително разтопеното масло и олиото.

Замесваме меко тесто.

Овалваме малки топчици - колкото голям орех, и ги топваме от едната страна в канела и кристална захар, да се полепи по тях за украса.

Подреждаме в тавичка. Набождаме всяка курабия с вилица и слагаме да печем в предварително загрята фурна на 180 градуса.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар