Начин на приготвяне
Почистете рибата и я нарежете на по-големи парчета. Обелете лукчетата арпаджик, а моркова, картофа, доматите и целината нарежете на кубчета.
В тенджера с 1 литър вода поставете рибата, след като заври поставете нарязания зеленчук и зърната черен пипер - варите около 25 минути.
Свалете тенджерата и извадете само сварените парчета риба, обезкостете внимателно и върнете месото при зеленчука.
В по-голяма тенджера разтопете и нагрейте маслото, добавете 2 с.л. брашно и пържите до златисто-кафяв цвят.
Към тях постепенно прехвърлете бульона и зеленчука с черпак. Оставете да заври и премахнете рибената чорба от котлона.
Добавете прясно изцедения лимонов сок и разбъркайте. Преди сервиране поръсете с прясно нарязан магданоз и млян черен пипер.
Най-вкусната супа със скумрия е готова.