Постна кавърма с печурки

05/12/2017
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваМастър Шеф307864853
"Постни вкусотии за душата - да ви е сладко "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 806
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете печурките и ги нарежете на полумесеци.

Нарежете лука на не много дребни парчета, а морковите - на тънки ивички.

Обелете доматите и ги нарежете на кубчета, а печените чушки и чесъна накълцайте на дребно.

Загрейте на огъня зехтина и маргарина и прибавете лука, чесъна, морковите и гъбите.

Запържете ги за 3-4 минути и прибавете печените чушки и доматите. Разбъркайте.

Разбийте в купичка доматеното пюре и червения пипер с червеното вино и с получената смес залейте зеленчуците.

Поръсете с черен пипер, мащерка и сол на вкус.

Разбърквайте периодично и пържете, докато зеленчуците поомекнат и останат на мазнина.

Сервирайте ястието топло с пресен хляб.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар