Маринована аншоа с ябълки

Величка  КалеваВеличка Калева
Чирак
83
273
92
124
1
05/12/2017
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо386
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • аншоа - прясна
  • сол
  • лимонов сок
  • оцет - ябълков
  • черен пипер
  • лют пипер
  • олио
  • ябълка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Количеството на всички продукти зависи от вас. Рибата се почиства от вътрешностите и главите и се измива. Внимателно се отделят филенцата, за да не се разкъсат. Нареждат се в някакъв съд и ако рибата е прясна, филетата се заливат с вода, колкото да се покрият.

Аз използвах кутия от сладолед. Поставя се във фризера за две денонощия.

Ако рибата е замразена, няма нужда да се замразява отново. Това се прави, колкото е възможно да се унищожат микроорганизмите.

След изваждането от фризера филетата трябва да се размразят и да се измият с течаща вода.

Солта, лимоновият сок, ябълковият оцет, черният пипер, лютият пипер се смесват и се прави марината на вкус - трябва да я опитате. Заливат се филетата, колкото да се покрият. Престояват така около 2 – 2.30 часа. Изваждат се, отцеждат се, подреждат се в чиния и се поливат с олиото.

Украсяват се с резенчета ябълка – средно сладка. При консумацията се взема парченце ябълка и рибка.

Може всяко филенце, след като се полее с олиото, да се завие около резенче ябълка.

Пробвайте и ще се убедите, че съчетанието е сполучливо.

Ръчно изработена керамична чиния ф30
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Ръчно изработена керамична чиния ф30
12.99 лв.
Виж ››

Каквото и да приготвите, със сигурност ще бъде още по-вкусно, когато сте го подправили с любов и сте го поднесли в ръчно изработена керамична чиния.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар