Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Мезета»Маринована аншоа с ябълки

Маринована аншоа с ябълки

Величка  КалеваВеличка Калева
Чирак
84312961
Маринована аншоа с ябълки
Снимка: Габриела
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
"Неочаквана комбинация от маринована аншоа с ябълки, която непременно ще опитаме"

Необходими Продукти

  • аншоа - прясна
  • сол
  • лимонов сок
  • оцет - ябълков
  • черен пипер
  • лют пипер
  • олио
  • ябълка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Количеството на всички продукти зависи от вас. Рибата се почиства от вътрешностите и главите и се измива. Внимателно се отделят филенцата, за да не се разкъсат. Нареждат се в някакъв съд и ако рибата е прясна, филетата се заливат с вода, колкото да се покрият.

Аз използвах кутия от сладолед. Поставя се във фризера за две денонощия.

Ако рибата е замразена, няма нужда да се замразява отново. Това се прави, колкото е възможно да се унищожат микроорганизмите.

След изваждането от фризера филетата трябва да се размразят и да се измият с течаща вода.

Солта, лимоновият сок, ябълковият оцет, черният пипер, лютият пипер се смесват и се прави марината на вкус - трябва да я опитате. Заливат се филетата, колкото да се покрият. Престояват така около 2 – 2.30 часа. Изваждат се, отцеждат се, подреждат се в чиния и се поливат с олиото.

Украсяват се с резенчета ябълка – средно сладка. При консумацията се взема парченце ябълка и рибка.

Може всяко филенце, след като се полее с олиото, да се завие около резенче ябълка.

Пробвайте и ще се убедите, че съчетанието е сполучливо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: