Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пъстърва филе с бадеми

Пъстърва филе с бадеми

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Пъстърва филе с бадеми
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Може и да има някъде по света по-вкусна риба, но силно се съмняваме, че нещо ще ни хареса повече от пъстърва филе с бадеми"

Необходими Продукти

  • пъстърви - 2 бр. или 4 филета
  • лимон - 1 бр.
  • сметана - 100 мл течна готварска
  • копър - 2 с.л. нарязан на ситно
  • бадеми - 80 г филетирани или на дребни парченца
  • сол
  • бял пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете жълтата част на кората на лимона на ситно ренде.

Почистете пъстървите и направете 4 филета. Натрийте филетата хубаво с лимон от двете страни. Посолете със сол и и поръсете с бял пипер.

Смесете сметана със ситно нарязания копър и настърганата лимонова кора.

Подредете филетата в тава и ги залейте със соса. Поръсете с бадемите.

Печете рибата в предварително загрята фурна на на 180 градуса за около 20 мин.

Рецептата е адаптирана от сп. Меню. Пъстърва филето с бадеми е много вкусно ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: